CADILIĞIN TÜRLERİ

CADILIĞIN TÜRLERİ

Alexandrian Cadılığı
1960'larda İngiltere'de kendi kendini "Cadıların Kralı" ilan eden Alexander Sanders tarafından kuruldu.
Gardnerian büyücülüğünün bir dalı olan Alexandrian büyücülüğü, güçlü bir şekilde eğitime odaklanır. Kabalah ve Melek Büyüsü gibi daha genel olarak törensel sihirle ilişkilendirilen alanları vurgular.
Tipik bir Alexandrian meclisi hiyerarşik bir yapıya sahiptir ve genellikle haftalık olarak "çember" adı verilen toplantılarda bir araya gelir. En azından dolunayda, yeni aylarda ve Sabbatlarda buluşurlar. Ayinleri genellikle çıplak olarak yapılır.
Alexandrian covenlarının çoğu, inisiye olmayanların, birinci dereceden inisiyasyona kabul edilmeden önce çember tekniğinde temel eğitimde geçen bir" başlangıç "olarak çevrelerine katılmasına izin verir.
Alexandrian Wicca, aslında Gardnerian Wicca ile aynı araçları ve ritüelleri kullanıyor, ancak bazı durumlarda, araçları farklı şekilde kullanıyor ve ritüelleri uyarlıyor. Ayrıca, tanrıların ve koruyucularının adlarını da sık sık değiştirirler. Bazı açılardan, farklılıklar yalnızca görseldir ama diğerlerinde felsefede temel farklılıklar vardır. 


Appalachian Cadıları
Bu gelenek, 1700'lerde Appalachian Dağlarının ilk İskoç ve İrlandalı yerleşimcilerine kadar uzanır ve onlarla birlikte 'eski yöntemlere' ait büyülü geleneklerini yerine getirirler.
Appalachian yerleşimciler kendi geleneklerini Cherokee kabilelerinin yerel gelenekleri ile harmanlayarak, yerel bitkisel halk ilaçları ve tılsımları, inançla şifa, hikaye anlatımı ve sihrin bir kombinasyonunu yarattılar.
"Büyükanne Geleneği" terimi, dağlık topluluklarda yaşlı kadınların oynadığı önemli rolden kaynaklanmaktadır.
Bununla birlikte, bugün "Büyükanne" Cadıları, şifa, ebelikte, ley hatları ve enerji vorteksleri için su arama konusunda daha yetenekli olup olmadıklarına bağlı olarak kendilerine genellikle "Doktor Cadıları" veya "Su Cadıları" diyorlar. 

Eklektik Cadı
Eklektik cadılık, bireysel ihtiyaçlarını ve yeteneklerini karşılayan kişiselleştirilmiş bir büyücülük biçimi yaratmak için birçok farklı gelenekten seçim yapmak ve seçim yapmak isteyen bireyler için bir yaklaşımdır.
Eklektik cadılar belirli bir dini veya geleneği takip etmezler. Bunun yerine, birçok farklı sistem üzerinde çalışıp öğrenirler ve kendileri için en iyi olanı kullanırlar. Yerleşik bir geleneği takip etmek yerine, sıfırdan kendilerine özel bir din veya gelenek inşa ederler.
Uygulayıcıların zihinleri, başkalarının uyguladığı bilgiye, fikirlere, inançlara ve yöntemlere açık bırakırlar. Farklı durumlara iyi adapte oluyorlar ve hayatlarının o döneminde doğru olduğuna inandıkları şeye dayanarak kendi yollarını yaratıyorlar. Başka bir deyişle, kurallara uymazlar. Bunun yerine, keşfetmeyi, kendi hatalarını yapmayı ve kendi kurallarını ve geleneklerini yaratmak için deneyimlerinden yararlanmayı seviyorlar. 

Gardnerian Cadı
Gerald Gardner'ın adını taşıyan bu gelenek, birkaç eski geleneğin unsurlarını barındırır. Yerel kökenleri nedeniyle (Gardner, The New Forest'ta, Birleşik Krallık'ta uygulandı), aynı zamanda İngiliz Paganizminin folklorunu ve geleneklerini de içeriyor.
Gardnerian cadıları Boynuzlu Tanrı'ya ve Doğa Tanrıçasına tapınır. Genel olarak, uygulayıcılar ritüellerini birlikte kutlarlar.
Baş rahip ve baş rahibe, yüksek rahibenin liderliğini vurgulayarak her bir cemaati yönetir. Gardnerian sistemi, bir dizi başlangıç töreni kullanarak ruhsal ilerlemeyi işaretler ve cinsiyet çift kutupluluğuna dayanır, bu da her şeyin eril / dişil zıtlıklara bölündüğü anlamına gelir. 


Yeşil  Cadı
Yeşil büyücülük (Eko-büyücülük olarak da bilinir) doğa ve yeryüzü temelli büyücülük uygulamasıdır.
Bir yeşil cadı, Druidlerin ağaca tapınması, İtalyan cadılarının mutfak sanatı ve Galya Paganizmindeki kutsal koruların korunması gibi eski kültürlerin folklorundan, halk dininden ve halk büyüsünden yararlanır.
Yeşil cadılar genellikle tıbbi ve büyülü değerleri için toprağa, ağaçlara, bitkilere, ve çiçeklere danıştıkları geleneksel bir büyücülük biçimini uygularlar. Genellikle kendi otlarını veya yabani hayvanlarını yetiştirirler (bitki besinlerini ve ilaçlarını doğal veya "vahşi" habitatından hasat ederler). Bitkisel tentürler, iksirler ve çareler yapmakta genellikle çok iyidirler. 
Tanrılara inanç bireysel cadıya bağlıdır, ancak birçok Yeşil cadı bir Toprak Anayı veya bir dizi doğa ruhunu tanrı olarak kabul eder. Ölüler (hem insan hem de hayvan) ve de yeşil cadı geleneklerde büyük bir rol oynar.
Green Wicca olarak bilinen bir Yeşil büyücülük türü Ann Moura tarafından Green Witchcraft: Folk Magic, Fairy Lore ve Herb Craft adlı kitabında popüler hale getirildi. 

Asatru ve Kuzey Geleneğinin  Cadıları
Asatru, "Aesir'e (bir grup İskandinav Tanrıları) sadakat" anlamına gelen bir terimdir. Bu tarihsel Germen Paganizminin çağdaş canlanması ile ilişkili bir dindir ve İskandinav Pagan dinlerinin hayatta kalan tarihsel kayıtlarına dayanmaktadır.
Asatru, İskandinav halkının orijinal dinine yakın durur ve modern İskandinavya'da buna genellikle "Forn Siðr" veya "Antik Yol" denir. Aslında İzlanda'da tanınmış bir devlet dini.
Asatru'nun kökenleri gerçekten çok eskidir ve aşağıdakiler dahil birçok tanrı ve tanrıçayı tanır: 
Thor ve güçlü çekici: Thor fırtınaları kontrol ediyor, şimşek arabasının sesi ve yağmur da ekinlerin gelişmesine izin verir.
Odin: Bize ilahi bir doğa armağan eden tanrı. O, gözünü bilgelikle takas eden, sonra sihrin ve runelerin gizemlerini öğrenmek için Dünya Ağacına asılan tek gözlü tanrıdır.
Freya: Kutsal bir kolye takan ve kedi tarafından çekilen bir arabaya binen tanrıça. O aşk ve güzellik tanrıçası, ama aynı zamanda şiddetli bir savaş tanrıçası.
Frigg: Odin’in, tanrılara olan liderliğini paylaşan karısı.
Skadi: Güçlü bir bağımsızlığın tanrıçası, avcılık ve kayağın koruyucusu.
Asatru uygulayıcıları toprağın eski gizemlerini ararlar ve ağaçlarda, kayalarda, topraklarda ve sularda yaşayan Landvættir'i (kara ruhları) onurlandırırlar. Ayrıca atalarını da onurlandırıyorlar.

Kelt Cadısı
Kelt yolu, gerçekten de 'Kelt' genel başlığı altında yer alan birçok gelenektir. Druidizm, Kelt Şamanizmi, Kelt Wicca veya Witta ve Kutsal Kase Dinini kapsar.
Kelt büyücülüğü, öncelikle Galya ve Britanya Adaları'nın eski Hıristiyanlık öncesi Kelt dininden türetilmiştir. Bugün uygulandıkları gibi, Kelt yollarının çoğu Neo-Pagan dirilişinin bir parçasıdır, Kadimler ve Dünya'yı onurlandıran grup ve bireysel ritüellerle doğa ve şifaya odaklanır. Çoğu eklektiktir ancak Kelt mitlerine, tanrılarına, sihrine ve ritüellerine sadıktır.
Kelt yolları, Britanya Adaları'ndaki Paganlar arasında daha popüler geleneklerden bazılarıdır. Elementler, kadim ruhlar ve doğa ile çalışırlar. Takipçiler genellikle bitkiler, taşlar, çiçekler, ağaçlar, elemental varlıklar, cüceler ve perilerle çalışan şifacılardır. 

Kalıtsal Cadı
"Kalıtsal cadı" terimi, sihirli yeteneklerini soylarından miras alan cadılara verilir.
Kalıtsal cadılar genellikle büyülü bir ailede doğarlar ve nesilden nesile aktarılan hediyeleri kullanarak yolculuklarına hayatlarının çok erken dönemlerinde başlarlar.
Bu gelenekler, muhtemelen aktarılan ama çok iyi korunan grimoirelar ve gölgeler kitabı dışında genellikle kaydedilmez.
Bununla birlikte, genellikle kalıtsal bir cadı, öncelikle ailesinin sözlü ve fiziksel öğretilerine güvenir.


Geleneksel Cadı
Geleneksel cadı, eski (Hıristiyanlık öncesi) yöntemlerle ilgilenen kişidir. Meslekleri için bir temel oluşturmak için genellikle tarihi ve sanatı takip ederler.
Geleneksel cadılar Tanrıça ya da tanrılara tapınmaya daha az meyillidirler ve ağırlıklı olarak ruh dünyası ile çalışmayı tercih ederler. Büyülü çalışmalarında onları desteklemek için sık sık atalarını veya toprak ruhlarını da çağırırlar.
Geleneksel Cadılar, ay döngüleri, gezegen sembolleri, rune sembolleri ve bitkilerle çalışma eğilimindedir. Hem toprağı hem de atalarını onurlandırırlar. Geleneksel Cadılar hem karanlık hem de ışıkla çalışır. Üç yönlü yasayı veya Wiccan Rede'yi takip etmezler (sadece çok açık olmak gerekirse, Geleneksel Cadılık Wicca değildir). Bununla birlikte, gerçekleştirmeyi düşündükleri her sihri dikkatlice düşünürler ve şifa, büyüler veya defedici büyüler olsun, bunun sorumluluğunu üstlenirler.
Geleneksel cadılar üç dünyaya inanır. 
Yeraltı Dünya: reenkarnasyonu bekleyen veya geçmemeyi seçen (ve yükselemeyenler) ölenler tarafından doldurulur.
Orta Dünya: burada ve şimdi.
Üst Dünya: Yükselmiş ve artık bedenlerine ihtiyaç duymayan veya başlangıçta fiziksel bir forma / bedene hiçbir zaman bağlı olmayan ruhlar  tarafından doldurulur. 




Bruja veya Curandera
"Bruja", "cadı" demektir ve ispanyolca bir kelimedir ve "Curandera", ispanyolcada "şifacı" anlamına gelir.
Her iki kelime de, bugün ABD ve Latin Amerika'da (Meksika dahil) çeşitli biçimlerde devam eden belirli bir Hispanik halk iyileştirme geleneğinin cadılarını, şifacılarını ve tıp çalışanlarını tanımlamak için kullanılır.
Birçok büyücülük ve şifa biçimi gibi, Curanderismo (Curandera'nın yolu) ve Brujeria (Bruja geleneği) uzun süre bastırıldı. Bu baskı, “kültürel değerlerini yerli halklara empoze eden ancak son zamanlarda genç Latin ve İspanyol kadınlar arasında yeniden canlanmaya başladı.
Her geleneğin büyülü işleyişleri ve uygulamaları ritüel, temizlik, enerji çalışması, ruh teması, kehanet, ataları onurlandırma, doğa ile yakın çalışma ve çok sayıda dua içerebilir.
Uygulayıcılar ayrıca otlar, baharatlar, yumurtalar, limonlar, misket limonu, kutsal su, azizler, haçlar, dua, mumlar, tütsü, yağlar ve kehanet aletleri gibi çeşitli nesneler kullanırlar ve ritüeller genellikle Katolik azizlerinin, halk azizlerinin, vefat etmiş aile üyelerinin veya başka bir ruhun yardımına başvurulur.

Dianic Cadı
Dianik büyücülük, farklı geleneklerin bir karışımıdır. Ana odak noktası, Bakire, Anne ve Kocakarı üç yönüyle ibadet edilen Tanrıça'dır.
"Dianic büyücülük" ilahi kadınsı bir gelenekdir, bu nedenle cadılar bayramı sadece kadınlar içindir. Dışarıdan bir gözlemciye, tek bir gelenek olarak görünebilir, ama aslında yüzyıllar ve bin yıllar boyunca birbirini etkileyen, iç içe geçmiş bir gelenekler grubudur.
Çoğu Dianik  yalnızca Tanrıçaya tapınır (Diana ve Artemis en yaygın tezahürlerdir) ve çoğu bugün hala yalnızca kadınlara yöneliktir.
Dianik ritüeller eklektiktir, bazıları Gardnerian geleneğinden türetilirken diğerleri yeniden yaratılmıştır. Kadın gücünü ve tanrısallığını yeniden keşfetmeyi ve geri kazanmayı, bilinç yükseltmeyi ve siyaseti maneviyatla birleştirmeyi vurgularlar.


Hedge Cadı
Hedge cadısı, doğası gereği biraz şamanik olan bir yoldur. Uygulayıcılar bazen basitçe "bilge kadınlar" olarak anılır, çünkü onlar doğa temelli bir maneviyatı uygularlar.
Daha eski zamanlarda bir 'çit' köyün sınırını ifade ediyordu. 'Hedge craft' terimiyle, bu dünya ile manevi alem arasında var olan sınırı temsil eder. Hedge cadıları öteki dünyaya yolculuk edenlerdir. Bu sıfatla çok güçlü ebeler olabilir ve şifalı bitkiler kullanabilirler. Ayrıca rüzgarda gece yolcusu veya yürüyüşçü oldukları da söylenir. Ana işlevleri, fiziksel alemdeki ruhlar ve insanlar arasında aracılık etmektir.
Bazıları hedge zanaatının kadim kurnaz halkın ve bilge kadınların uygulamalarının devamı olduğunu iddia ederken, diğerleri bunun modern bir gelenek olduğunu söylüyor.
Her iki durumda da, şu ya da bu türden bir kuş genellikle hedge cadılarıyla ilişkilendirilir, en çok da kuzgun veya kaz.  

Mutfak Cadısı
Mutfak cadısı süper pratiktir ve ağırlıklı olarak elementler, kadim ruhlar ve doğa ile çalışır.
Bir mutfak cadısı genellikle bir şifacıdır ve içinde bulunduğu toplumda saygı duyulan biridir. Bilgi bolluğuna saygı duyulduğu takdir edildiği ve saygı duyulduğu için "Bilge Kadın" rolünü üstlenme eğilimindedir.
Mutfak cadısı bitkiler, taşlar, çiçekler, ağaçlar, periler ve cücelerle çalışır ama her şeyden önce mutfakta sihrini sergiliyor. Yiyecek hazırlama, iksir ve bitkisel ilaçlar yapma konusunda Tanrıça tarafından verilmiş yeteneklere sahiptir. Ayrıca kalbini ve evini korumak için doğal içgüdüleri var.
Bu cadı törensel aletlere ihtiyaç duymuyor. Aynı bıçağı çorba için havuç doğrarken ve bir büyü veya tentür için otlar hazırlamak için kullanıyor. 


Stregheria 
Stregheria, aynı zamanda La Vecchia Religione olarak da adlandırılan yerel İtalyan büyücülüğüdür. Stregheria, doğa temelli bir dindir ve takipçileri tanrı ve tanrıçalar olarak kişileştirilen doğa güçlerine taparlar.
Raven Grimassi'nin Ways of the Strega kitabında öğrettiği modern Stregheria geleneği, 14. yüzyılda meydana gelen ve Aradia adlı Toskalı bilge bir kadın tarafından paylaşılan büyülü bir uygulamadan kaynaklanıyor.
Ancak bu İtalyan büyücülüğünün 14. yüzyılda başladığı anlamına gelmez. Aradia geleneği Eski Yolların yeniden canlandırılmasıydı ve doğanın, ayın ve yıldızların sırlarını içeriyordu.
Ancak İtalya'da köylülere ve cadılara yönelik zulüm başladığında gelenek bölündü. Her gruba gizemlerin bir bölümü emanet edildi. 
Fanarra: Dünya Gizemlerinin Koruyucuları ley hatlarının ve Dünya kuvvetlerinin sırlarını sakladılar.
Janarra: Ay Gizemlerinin Muhafızları, la Luna'nın (ay) enerji ve güçlerinin gizemlerine emanet edildi.
Tanarra: Yıldız Gizemlerinin Koruyucuları, yıldız güçlerinin büyüsüne ve bilgisine sahiptir.
Modern gündeki üç geleneğin hepsinde ortak olan, şifalı bitkiler, kehanet, sihir, ritüel ve eski Hıristiyanlık öncesi yöntemlerle ilişkili diğer yönlerdir.


Thelema Cadı
Thelema, 'irade' veya 'niyet' anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Aynı zamanda, 20. yüzyılın başlarında Aleister Crowley adlı bir İngiliz tarafından geliştirilen ruhani bir felsefenin adıdır.
Crowley bir şair, yazar, dağcı, sihirbaz ve Altın Şafak Hermetik Düzeni olarak bilinen gizli toplumun üyesiydi.
El çabukluğu hilelerinden ve sahne sihrinden ayrı olarak büyünün ruhani disiplinini belirlemek için sihir kelimesini sonunda "k" ile heceledi.
Tematik bir ritüel (yani 'büyü'), belirli bir amacı gerçekleştirmek için tasarlanmış önceden belirlenmiş bir eylemler dizisidir. Hareketleri, ilahileri, ezberleri, görselleştirmeleri, meditasyonu vb. İçerebilir.
Bir uygulayıcı genellikle ya kutsal bir koruda ya da dış mekanda ya da tapınak olarak kurulan kapalı bir alanda büyüler ve ritüeller gerçekleştirir ve bunu tek başına veya bir grubun parçası olarak yapabilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli