ELMA




ELMA

(Tohumları içilmemeli ve yenilmemeli)
Halk İsimleri: Tanrıların Meyvesi, Yeraltı Dünyasının Meyvesi, Gümüş Dal, Gümüş Dal, Sevgi Ağacı
Cinsiyet: Dişil
Gezegeni: Venüs
Eleman: Su
Tanrılar: Venüs, Dionysos, Olwen, Apollo, Hera, Athena, Afrodit, Diana, Zeus, Iduna
Güçler: Aşk, Şifa, Bahçe Büyüsü, Ölümsüzlük
Ritüel Kullanım Alanları: 13 Ağustos, Yunanistan'da Diana’nın Festivali (Roma’da Venüs ) idi ve bu gün, bir kısmı hala dallarında asılı olan elmalardan oluşan bir ritüel yemeği hazırlanır.
Wiccan sunakları Samhain'de elmalarla sık sık süsler  çünkü elma ölülerin yiyeceklerinden biri olarak kabul edilir. Bu nedenle Samhain bazen “Elma Şöleni” olarak bilinir.
Elma ölümsüzlüğün bir sembolü. Elma tomurcukları, çiçekleri ve tamamen olgunlaşmış meyveleri (bazen Gümüş dal) olarak bilinen bir dalı, sahibinin Kelt mitolojisinde Tanrıların, Yeraltı Dünyasının içine girmesini sağlayan bir tür büyülüydü.
Bazı Wiccan geleneklerinde elma ruhun bir sembolüdür ve bu nedenle Samhain'e gömülürler, böylece ilkbaharda yeniden doğacaklar soğuk kış aylarında yiyecek alırlar.

Sihirli Kullanımlar: Elma uzun zamandır aşk büyülerinde kullanılıyor. Çiçekler, aşk poşetlerine, demleme ve tütsülere eklenir ve eritilmiş pembe balmumu içine konulur, daha sonra süzülür, sevgiyi çekmek için mum yakmaya uygun hale getirilir.

Basit bir elma aşk büyüsü, bir elmayı ikiye bölüp sevdiklerinizle paylaşmayı içerir. Bu, birlikte mutlu olmanızı sağlar.

Benzer bir büyü, bir elmayı elinizde ısınana kadar ovalayın ve sonra istediğiniz gibi kişiye verin. Eğer yerse sevginiz karşılık bulur.

Elmalar, yüzyıllardır Avrupa'da evli olmayan kadınlar arasında çok popüler olan aşk kehanetlerinde de kullanılmaktadır. Sadece bir elmayı ikiye kesin ve tohum sayısını sayın. Eğer ikisi duruyorsa, evlilik yakında gerçekleşecek. Tohumlardan biri kesilirse fırtınalı bir ilişki olabilir. Eğer ikisi kesilirse, dulluk önceden söylenir.
Ancak eşit olmayan sayıda tohum bulunursa, kadın yakın gelecekte evlenmeden kalacak.

Son bir elma aşk büyüsü. Bir elmayı “ağaçtan düşmeden” alın ve üzerine keskin bir bıçakla aşağıdakileri yazın:
Aleo + Deleo + Delato
Bunu yaparken aşağıdaki kelimeleri söyleyin:
Sana yazılan bu isimle, sana (ya da erkeğin ismi) dokunduğu ve  beni sevebileceği ve ateşte erimiş mum olarak aşkımda yanabileceğine inanıyorum.
Yemesi için elmayı kişiye verin.

İyileşmek için bir elmayı üç parçaya kesin, her birini vücudun etkilenen kısmına sürün ve sonra gömün. Bunu hastalıkların ortadan kaldırılması için Ayın küçülmesi sırasında yapın.

Elma ahşabından, özellikle duygusal büyülere ve aşk ayinlerine uygun mükemmel büyülü değnekler yapılır .
Herhangi bir elmayı yemeden önce, içinde saklanmış olabilecek kötü ruhları çıkarmak için ovalayın.

Son olarak, tek boynuzlu atlar elma ağaçlarının altında  yaşar ve bu yüzden bir elma bahçesi biliyorsanız, sessiz bir şekilde sisli bir günde oraya gidin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli