Achelous


Menşei: Yunan
Achelous, Yunanistan'ın nehir ruhlarının kralıdır. Achelous'un ilk rolü, genç erkeklerin başarılı olgunluğunu sağlamaktı. Ayrıca akarsular, nehirler dahil olmak üzere su kütlelerini de inceler ve bu yüzden umutsuzca yeni bir su kaynağına ihtiyacınız olursa davet edeceğiniz ruhtur.
Nehir ruhları geleneksel olarak doğurganlıkla ilişkilidir. Achelous periler, sirenler ve birçok deniz ruhunun babasıdır. Achelous ve Herakles aynı kadın için yarıştı. Herakles, Achelous'un boynuzlarından birini söktü.Achelous, son derece önemli bir ruhtur.

 Tipik olarak insan yüzüne sahip bir boğa olarak görünür ancak yetenekli bir şekil değiştiricidir, bazen boğanın yüzüne sahip bir adam olarak görünen yetenekli bir şekil değiştiricidir. Boynuzlu bir ruh, ama bir boynuzu kırıldı ya da eksik. Uzun kavisli bir balık kuyruğu veya uzun bir yılan kuyruğu olarak görünebilir. 
Sunak: Achelous yalnız olmayı sevmiyor. Geleneksel olarak  perileri ile birlikte onurlandırılır. Alternatif olarak onu denizkızı veya sirenlerle ilgili figürlerle karşılayabilirsiniz.

Çalışma:  Rehberlik ve koruma için çalışabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli