Abnoba

Menşei: Kelt
Abnoba, şu anda modern Almanya'da bulunan Kara Orman Tanrıçasıdır ve  birçok tedavi edici kaynağa sahip bir bölgedir. Kelt isminin etimolojisi "ıslaklık" veya "nehir" ile ilgilidir. Nehirler için popüler bir isim olan Avon ile çok yakından ilgilidir. Bazıları, bu nehirlerin en azından bazılarının onun onuruna verildiğini düşünüyor.
Abnoba hakkında çok az bilgi varlığını sürdürüyor. Romalılar onu Diana ile özdeşleştirdiler. Bir
Roma sunağı, Kara Orman'ın kenarındaki Badenweiler'ın sıcak maden sularında Diana Abnoba'ya adanmıştır. Kelt dişi tanrılarına benzer olduğunu, ancak vahşi doğayla daha güçlü ilişkilere sahip olduğunu  dolayısıyla Diana ile ilişkiye sahip olduğunu varsaymak muhtemelen güvenlidir. Diana gibi, Abnoba da doğurganlık ve kadın ayinleriyle ilişkilendirilebilir. 

Çalışma: Vahşi doğayı, orman bitkilerini ve hayvanları korumaya yardımcı olmak için Abnoba ile çalışabilirsiniz.
Sunak: Derin bir ormanı uyandırmak için süsleyin. Çam ve köknar kozalaklarını (Kara Orman'daki en yaygın ağaçlar) ve orman hayvanlarının resimlerini ekleyin.
Adaklar: Bir zamanlar onun alanı olan şey adına çabalar, Kara Orman pastası; Kara Orman jambonu, kaynak suyu, Kara Orman yakınlarındaki kaynaklardan biri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli