ÇAKRALAR , YAĞLAR, BİTKİLER ve TAŞLAR

 ÇAKRALAR , YAĞLAR, BİTKİLER ve TAŞLAR

Muladhara çakra

Bu, omurganın tabanındaki, kuyruk kemiği, mesanenin  bulunduğu kök çakradır. Bu, tüm çakraların en içgüdüselidir - savaş ya da kaç tepkimiz burada oturmaktadır. Geçmişle, atalarımızın hatıralarıyla olan bağlantımızdır ve dünya ile en derin bağımızı kurar. Bu çakra dengelendiğinde kendimizi tamamen korkusuz ve güvende hissederiz. Dengesizliğin fiziksel belirtileri bacaklar, ayaklar ve alt sindirim sistemi ile ilgili sorunları içerebilir. Hayatta kalmak için temel ihtiyaçlarımızla ilgili endişeler, yiyecek, barınak, para kök çakranın dengede olmadığını gösterebilir.

RENK: kırmızı ESANS YAĞLARI: sedir, karanfil, mür BİTKİLER: Dul avrat otu, sarı kantaron, aynısafa
TAŞLAR: obsidiyen, hematit, granat ve dumanlı kuvars gibi kırmızı veya siyah taşlarla uyarılabilir

Svadhisthana

Bu, yumurtalıkların ve testislerin bulunduğu sakral çakradır. Burası yaratıcılığımızın ve cinselliğimizin merkezidir. Hem fiziksel hem de ruhsal tutkularımız ve zevklerimiz bedendeki bu yerden kaynaklanır. Bu çakra dengelendiğinde, her yönden daha doğurgan oluruz. Fiziksel aksaklıklar, doğurganlık, böbrek fonksiyonu, kalça ve bel ağrısı ile ilgili sorunları içerebilir. Sakral çakra aşırı aktif olduğunda, hazcı olabiliriz ve engellendiğinde, normalde zevk aldığımız şeylerden zevk almakta güçlük çekebiliriz.
RENK: turuncu UÇUCU YAĞLAR: sandal ağacı, ylang-ylang BİTKİLER: Böğürtlen, kırmızı yonca, Hint kuşkonmazı, ebegümeci
TAŞLAR: sitrin ve carnelian gibi turuncu taşlara tepki verir

Manipura

Solar pleksusta, adrenal bezlerin ve endokrin sistemin yakınında bulunan Manipura, kişisel güç, benlik duygumuz ve içsel gücümüzle ilgilidir. İrade gücümüzün kaynağını, bizi ataletten eyleme götüren güdüyü burada buluyoruz. Güven ve seçimle ilgilidir. Dengeli bir solar pleksus çakrasına sahip biri, kibirli olmadan iddialı, korkmadan kontrol altında ve kendini sevgisi ile doludur. Solar pleksus çakrası bloke olan biri, bu olumsuz iç sesi duyuyor, reddedilmekten korkuyor veya yanılma korkusuyla kenarda sessizce oturuyor olabilir. Öte yandan, aşırı aktif bir solar pleksus çakrası duygusal patlamalara, strese ve ilgi odağı olma ihtiyacına neden olur. Dengesizliğin fiziksel belirtileri arasında yüksek tansiyon, kronik yorgunluk ve mide ülseri bulunur.
RENK: sarı  ESANS YAĞLAR: papatya, limon BİTKİLER: karahindiba, ıhlamur, rezene
TAŞLAR: sarı jasper ve  kalsit gibi sarı taşlarla eşleştirilmelidir.

Anahata

Kalp çakrası elbette kalpte ve aynı zamanda akciğerlerde de bulunur. Bu merkez çakradır ve diğer altı çakra arasındaki dengeyi sağlamaktan sorumludur. Ve bu dengeyi sevgiyle başka nasıl elde edebiliriz? Aşk derken romantik aşkı, öz sevgiyi, dostluğu, nezaketi, şefkati ve saygıyı kastediyoruz. Bu şekilde yalnız olmadığımızı, bir topluluğun, bir ortaklığın, bir ailenin parçası olduğumuzu anlarız. Bu duyguya çok fazla izin verdiğimizde, ihtiyaç duyduğumuzda bile sınırlar koymaya muhtaç veya isteksiz olabiliriz. Ve elbette, tıkalı olduğunda, terk edilmiş, yalnız veya kıskanç hissedebiliriz. Fiziksel olarak dengesiz bir kalp çakrası, astım ve kalp hastalığının yanı sıra üst sırt ve omuz ağrısına neden olabilir.
RENK: yeşil ESANS YAĞLARI: gül, bergamot BİTKİLER: Zencefil, Alıç
TAŞLAR: malakit ve yeşim taşı gibi yeşil taşlara tepki verir, ancak bedenlerimiz zihinlerimizden ve kültürlerimizden etkilendiğinden, gül kuvars gibi pembe taşlar, kalbin iyileştirilmesi için güç ve popülerlik kazanmıştır.

Vishuddha

Boğaz çakrası tiroid bezinin yanında bulunur. Manipura kendimizi güçlendirmekle ilgiliyse, Vishuddha gerçek benliğimizi paylaşmakla ilgilidir. Boğaz çakrası tıkandığında, reddedilme korkusuyla konuşmaktan ve gerçek benliklerimizi dünyayla paylaşmaktan korkarız. Bu, tiroid sorunları, boğaz ağrısı, boyun ağrısı ve ağız ülserlerinde kendini gösterebilir.
RENK: açık mavi ESANS YAĞLARI: lavanta, adaçayı BİTKİLER: Çam, nane, ardıç
TAŞLAR: akuamarin ve turkuaz gibi mavi taşlarla uyarılır

Ajna

Üçüncü göz çakrası hipofiz bezinin yanında yer alır. Ajna olayları net bir şekilde görmekle ilgili olduğu için, şimdi benliğin dışına çıkmaya başlıyoruz. Gözlem ve algılamayla ilgili olduğu kadar bilgelikle de ilgilidir. Üçüncü göz çakramız dengelendiğinde, sadece çevremizde olup biteni görmekle kalmaz, aynı zamanda onu derinlemesine hissederek, şefkat ve anlayışla kavrarız. Her zaman olduğu gibi, çok fazla iyi şey olabilir, bu da aşırı aktif bir hayal gücüne, zihni sakinleştirememe ve odaklanma eksikliğine neden olabilir. Üçüncü gözü çok sıkı kapatırsak, paranoyak ve depresyona girerek dünyadan kendimizi koparırız. Dengesiz bir üçüncü göz çakrasının fiziksel semptomları arasında baş ağrısı, işitme kaybı ve bulanık görme sayılabilir.
RENK: indigo ESANS YAĞLARI: yasemin, güve otu(vetiver), biberiye BİTKİLER: çarkıfelek, yasemin, mavi mine çiçeği
TAŞLAR: lapis lazuli ve azurit gibi çivit taşlarla uyarılır

Sahasrara

Taç çakra, epifiz bezinin ve tabii ki beynin yanında, başın en üstünde yer alır. Bu çakraya giderken, benliğimizi tamamen terk etmiş oluruz - şimdi sadece kendimizin dışında olana değil, bizim ötemizde olana da odaklanmış durumdayız. Çakralarda sihir bulunacaksa, burada bulunacaktır. Sahasrara'da entelektüel bir anlayış yoktur, bunun yerine mistik bir bilgi, evrendeki yerimizin, tüm yaşamla bağlantımızın sezgisel bir anlayışı vardır. Taç çakrası aşırı aktif olduğunda, gerçekte olduğumuzdan daha güçlü / daha iyi olduğumuzu varsayma eğilimindeyiz ve yargılayıcı ve başkalarını eleştiririz. Taç çakra tıkandığında kendimizi yalnız  hissederiz. Belirsizleşiriz ve belirli bir sebep olmadan kaybolmuş ve depresif hissederiz. Kabuslar, migrenler ve uykusuzluğun tümü dengesiz bir taç çakradan kaynaklanabilir.
RENK: mor UÇUCU YAĞLAR: buhur, sığla BİTKİLER: buhur, fesleğen, beyaz adaçayı
TAŞLAR: ametistler ve berrak kuvars dahil olmak üzere menekşe ve beyaz taşlarla eşleştirilmiştir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli