Wicca, Cadı ve Pagan

WICCA

Wicca, pagan, doğa ve büyücülük temelli bir dindir. Bir Wiccan, pagan inançlarını takip eden ve aynı zamanda inançlarının bir parçası olarak büyücülüğü uygulayan kişidir. Sekiz Sabbat'ı (festivaller) ve on iki Esbat'ı (dolunay kutlamaları) takip ediyor ve ayın evreleri ile ilgili belirli zamanlarda ritüeller ve büyü çalışmaları gibi sihirli işler yapıyor. Bir Wiccan, doğal dünyanın ve evrenin enerjisini, gücünü ve tüm doğal oluşumlarını, ayı, güneşi ve yıldızları izler.
Wicca aynı zamanda büyük bir özgürlük ve pozitiflik duygusunu teşvik ediyor. Size, sizin için doğru olduğunu düşündüğünüz inancın yolunda gitme fırsatı verir, inanç içinde işleri istediğiniz şekilde yapma özgürlüğüne izin verir. Wicca, hepimizin farklı inanç ve görüşlere sahip olduğu gerçeğini, hala inancın bir parçasıyken benimser; bize istediğimiz gibi ama inançlarımızın yönlerine göre yaşama fırsatı verir. Wicca, negatif enerjiyi ve davranışları azaltmaya çalışırken pozitifliğin yanı sıra kendini sevmeyi ve güçlendirmeyi de teşvik eder. En önemlisi dengeye inanır: Kötü olmadan iyilik olamayacağına ve hata yapmazsak öğrenemeyeceğimize inanır. Hatalarımızın sahibiyiz ve davranışlarımızdan tek başımıza sorumlu olduklarının farkındalar. Wiccanlar, hayatta bu dengeyi koruyan insanlara, hayvanlara ve dünyaya olabildiğince nazik davranmayı sağlayan ahlaki değerlere  sahip olma eğilimindedir. Bu aynı zamanda başkalarına karşı acımasız, manipülatif ve toksik davranışları  olabildiğince uzakta tutmak anlamına gelir. Wiccanlar etraflarındaki doğal dünyayı kullanarak sihirlerini uygularlar. Bu, kullandıkları malzemelerden, dünyanın enerjisinden ve hatta rehberlik etmek için ayın evrelerini ve mevsimlerini kullanarak büyü çalışmalarını gerçekleştirdikleri zamanlamadan kaynaklanabilir. Zararlı faktörleri hayatlarının dışında tutmak ve pozitiflik, iyilik getirmek için felsefelerine sihirli çalışmaları dahil ederler.

 PAGAN

Bir pagan, basitçe doğa temelli bir dini, paganizmi takip eden kişidir. Wicca, Druidry ve Asatru gibi paganizm terimine girebilecek birkaç din vardır. Paganlar tek tanrılı veya çok tanrılı olabilirler, yani bir veya daha fazla tanrısal varlığa inanabilirler. Pek çok pagan, dengeye inanma eğiliminde oldukları için bir tanrı ve tek tanrıçaya inanır. Paganlar doğa ibadeti yaparlar. Birçoğunun dünyanın kutsal olduğuna dair güçlü bir inancı var ve onu kendilerine eşit olarak görmeleri ve ellerinden geldiğince ona iyi bakmaları gerektiğine dair güçlü bir inanca sahipler. Tüm uygulamaları dünyayı ve mevsimler, ay ve güneşin evreleri gibi doğal olayları takip ediyor.


CADILIK

Kısaca büyücülük. Bu bir uygulamadır. Bu bir zanaattır. Ve cadı, büyücülük yapan kişidir; spesifik olmak gerekirse, sihir uygulayan ve istenen belirli bir sonuca ulaşmak için dünyanın enerjisini kullanan. Kehanet ve gelecek tahmini, doğal dünyayı kullanarak şifa, ritüel çalışması, büyüler, iksirler, simya, şifalı bitkiler vb. Gibi bir tür sihirli çalışma uygulayan herkes bir cadı olarak kabul edilebilir. Bazen psişik yetenekleri olan veya ruhani medyumlar olan insanlar bile kendilerini cadı olarak görebilirler. Öyleyse, cadı bir şekilde veya biçimde büyücülüğü uygulayan kişidir. Bu, cadı olmak için Wiccan olmanıza, Sabbatları kutlamanıza veya herhangi bir pagan öğretisine uymanıza gerek olmadığı anlamına gelir: bir cadı herhangi bir dine sahip olabilir veya hiç olmayabilir. Bu aynı zamanda, bir Wiccan iseniz, bir cadı olarak kabul edilebileceğiniz anlamına gelir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli