Renkler ve Ritüel Kullanımları


   Renkler ve Ritüel Kullanımları

 Siyah: Rahatlık. 

İlişkili Öğe: Toprak

Siyah, yenilenmenin ve ebedi yaşamın rengidir ve gelecekteki büyüme potansiyelini gösterir. Mısırlılar, konunun ölümsüzlüğünü belirtmek için heykelleri siyaha boyadılar. Siyah, acıyı ve kötülüğü emer ve engeller, koruyucu bir rahatlık ve güvenlik  sağlar.

Doğurganlık ritüeller ve kronik hastalığı olanları iyileştirmek  için siyah rengin gücünden yararlanın. Siyah mumların kötü niyetleri püskürtmek için en yararlı olduğu kabul edilirken, siyah kristaller psişik kalkanlar oluşturur.


Mavi: Koruma.

 İlişkili Öğeler: Hava ve Su.

Mavi korur, iyileştirir ve rahatlatır. Mavi, huzur ve sükunet sağlar. Mavi duygusal acıyı, özellikle travmatik stresi yatıştırır. 

Mavi, özellikle sınırları korumak açısından geleneksel olarak en önemli koruyucu renktir. Boğazınıza takılan mavi bir boncuk sizi "yanlış şeyi" söylemekten korur.

Ruhsal koruma için kapılarınızı, pencere çerçevelerinizi veya tavanlarınızı maviye boyayın.

Mavi, kötü alışkanlıkların zincirlerini kırmaya yardımcı olur. Zararlı bir bağımlılığı sona erdirmek için mavi mumlar yakın. 


Kahverengi: Kararlılık 

İlişkili Öğe: Toprak

Kahverengi, muazzam bir güç ve etki rengidir. Kahverengi, kararlılığın ve yerçekiminin rengidir. Kahverengi, zor gerçekliği temsil eden renktir; kapsamlı psişik çalışmalar yapanlar için temel bir renk çünkü sizi toprakta tutar. Kahverengi iyileştirir, besler, güçlendirir ve yaratıcı potansiyelin rengidir.

Uzun, yorucu projelerin ortasında kişisel gücünüzü korumak ve güçlendirmek için etrafınızı kahverengi enerjiyle çevreleyin.

Kahverengi, adaletin rengidir. Kahverengi mumlar geleneksel olarak yasal prosedürler sırasında yardım için yakılır.


Yeşil büyüme

İlişkili Öğeler: Toprak ve Su

Yeşil doğurganlığı, refahı ve büyümeyi gösterir. Yeşil ayrıca iyileştirme gücüne de sahiptir. Mavi ile yakın ilişkileri vardır ve enerjilerini harmanlayan deniz mavisi veya akuamarin gibi birçok belirsiz ton vardır. Bununla birlikte, mavi psişik ve duygusal travmayı yatıştırmak için kullanılırken, yeşil kesinlikle fizikseldir. Gücü genellikle ciddi fiziksel rahatsızlıkları iyileştirmek için kullanılır.

Yeşil mumları, kristalleri bereket, nakit para kazanmak için ve genel olarak hayatınızda artırmak istediğiniz her şey için kullanın. 


Mor: Güç

İlişkili Öğe: Ateş.

Mor manevi otoritenin rengidir. Psişik enerjiyi desteklemek ve geliştirmek için herkes mor giyebilir.

Mor ayrıca cinsel zevkle de ilişkilidir.. Mor mumlar, aşk ritüellerinde  kullanılır. 


Kırmızı: Şans

 İlişkili Öğeler: Ateş ve 

Şansla en çok ilişkilendirilen renktir. Kırmızı, doğum ve ölümün rengidir. Batı kültüründe kırmızı, genellikle eril ve şiddet içeren tasvirlerle ilişkilendirilir: kan, yaralanma ve ölümü gösterir. Yine de kırmızı, her şeyden önce çiçek açan hayatın rengi olarak dişil prensibine aittir. Kırmızı, doğurganlığın kapılarının açık olduğunu gösteren ilk kadın gücünün, adet kanının rengidir. Kırmızı; gücü, canlılığı, sağlığı, tutkuyu, cesareti ve seksi gösterir. Kırmızı, meydan okuyan bir renktir, hayatta kalmayı ilan eder ve dikkat gerektirir.

Kişisel gücünüzü, canlılığınızı arttırmak ve eşikleri, özellikle de evlilik, doğum ve çocuklarla ilgili olanları korumak için kırmızının gücünden yararlanın.

Pembe, kırmızının daha yumuşak yönlerini gösterir. Pembe, özellikle çocukları ve yeni aşkı içeren ritüeller için yararlıdır. 


Beyaz: Yaratıcılık

İlişkili Öğeler: Hava ve Ateş

Beyaz, mumlarla yapılam ritüeller yeni projeler başlatması için özellikle faydalıdır. Beyaz mum herhangi bir amaç için kullanılabilir, gerekirse başka herhangi bir renk yerine kullanılabilir. Örneğin, mor bir mum alacak vaktiniz yoksa, beyaz bir mum kullanın.Beyaz, geleneksel olarak ayın rengidir. Ay ritüellerinizde beyaz giyebilirsiniz.


Sarı: Sevgi

 İlişkili Öğeler: Toprak ve Ateş

Sarı, güneşin rengidir. Büyüme, iletişim ve zekanın göstergesi olan neşeli, mutlu bir renk, zenginlik ve ruhsal uyumun bir rengi. Eski Çin'de, sarı renk yalnızca imparatora ayrılmıştı. Safrandan elde edilen sarı boya, Asya'da manevi olgunluğu belirtmek için kullanılır.

Sarı, en güçlü aşk ruhlarıyla en sık ilişkilendirilen renk olduğu için sevgi ile ilişkilendirilir. Aşk ritüellerinde sarının gücünden yararlanın. Sarı bir mum yaktığında yeni bir aşkı ateşleyecek. Sarı kendinizi sevmeyi öğrenmenize yardımcı olabilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli