Coven, Circle, Soliter ve Eklektik Cadı ve Cadılar







Coven, Circle, Soliter ve Eklektik Cadı ve Cadılar
Diğer Wiccanlar ve Cadılarla çalışmak isteyenler için çevreler deneyimli uygulayıcılardan sağlam eğitim ve tavsiye almanın iyi bir yolu olabilir. “Coven” ve “circle” terimleri yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir, çünkü sıklıkla birbirlerinin yerine kullanılırlar. Ancak bunlar aynı şey değildir.

Çember genellikle üyeleri El Sanatları hakkında tartışmak ve öğrenmek için bir araya gelebilecek ve farklı türlerde ritüel ve yazım denemeleri yapabilen oldukça resmi olmayan bir gruptur. Grubun toplu isteklerine bağlı olarak Sabbatlar  veya Esbatlar için buluşabilirler veya buluşamazlar. Grubun ne kadar “açık” olduğuna bağlı olarak, bazıları kendilerine uygun olarak giren ve çıkan birçok üye ya da düzenli olarak katılan birkaç arkadaş olabilir. Bir dairenin yapısı genellikle gevşektir ve resmi olarak başlatılmasını gerektirmez veya yerleşik bir hiyerarşi içermez.

Öte yandan, bir coven daha yapılandırılmıştır ve genellikle“ Geleneksel ”Wicca olarak adlandırılan şeyde Yüksek Rahibe  veya Yüksek Rahip gibi bir veya daha fazla lider vardır. Covenlar Sabbatlar ve Esbatlar için bir araya geliyor ve üyelerin bu toplantılara katılmaları bekleniyor, çünkü her insanın katılımı ritüel için önemlidir. Başlatma genellikle gereklidir, ancak Wiccada yepyeni birisinin birkaç nedenden ötürü hızlı bir şekilde bir kursa başlaması pek olası değildir.

Birincisi, covenlerın genellikle küçük gruplar olduğu, yedi tanesi ideal bir sayı olarak kabul edilen ve 13 üyeyi geçmeme geleneği var.Dolayısıyla, bir kurgunun ne kadar iyi kurulduğuna bağlı olarak, herhangi bir açıklık olmayabilir.

İkincisi, antlaşma üyeleri potansiyel yeni girişimlerin onları resmi ritüele katılmaya davet etmeden önce çok fazla zaman harcamasını isteyecektir.

Son olarak, antlaşma üyeleri arasında kurulan bağlar güçlü ve oldukça samimi olduğu için, birinin kişiliğinin ve genel enerjisinin iyi olup olmadığı sorusu önemli bir sorundur.

Herhangi bir covens veya dairenin yakınında yaşamamış olan veya zanaattaki deneyimlerine sosyal bir unsur eklememeyi tercih edenler için, yalnız veya eklektik bir Cadının hayatı aynı derecede anlamlı ve ödüllendirici olabilir. Belki de bir süre Evrenin manevi ve büyülü boyutlarını kendi başınıza tanımayı tercih edersiniz ve daha sonra benzer düşünen başkalarına ulaşmayı düşünürsünüz, ya da belki de yalnız bir uygulayıcı olmak için doğmuş olursunuz  ve bu gayet iyi ! Hangi yönü seçerseniz seçin, yol boyunca size yol gösterecek çok sayıda bilgi kaynağı var.

“Yalnız” ve “eklektik” terimleri bazen birbirinin yerine geçebilir, çünkü çok fazla çakışma olabilir, ancak ayrımlar burada belirtilmeye değer.
“Yalnız”, bir coven veya daire gibi herhangi bir grup deneyimi olmadan, Wicca veya Witchcraftın kendi başına uygulanmasını ifade eder. Covenlara ait wiccanlar, coven çalışmasına katılımlarıyla birlikte kendi başlarına pratik yapabilirler (ve genellikle de yaparlar), ancak yalnız bir Wiccan veya Cadı her zaman yalnız çalışır.

Yalnız bir Cadı, Gardnerian, İngiliz Geleneksel Wicca veya başka bir “soy temelli” gelenek gibi yaygın olarak “Geleneksel” Wicca olarak kabul edilenleri kasıtlı olarak takip edebilir.

“Eklektik”, tek bir özel geleneği takip etmeyen ve bunun yerine çeşitli kaynaklardan fikir, yöntem, uygulama vb. Bazı soydan gelen kişilerde  kendilerini “eklektik” olarak görmektedir, ancak bu geleneksel  üyelerini tahrip etme eğilimindedir.

Burada, geleneksel Wiccanın en eski tanınmış biçimlerinin bile ödünç alındığı, harmanlandığı ve kendilerinin “icat edildiği” unutulmamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELMA

Psişik Mesajlar için Sezgi Çay Ritüeli